LBRT

Lanceringsdatum

februari 2023

Frequentie

5x per jaar

De LBRT is de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers. De vereniging is opgericht voor alle remedial teachers zowel in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs. Daarnaast kunnen RT’ers die werkzaam zijn vanuit een eigen praktijk, zich bij de vereniging aansluiten. De LBRT heeft kwaliteitsbewaking en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van haar leden.

De vraag

Bij de LBRT kunnen leden terecht voor een zeer brede ondersteuning. Op dit moment houden zij hen door open communicatie op de hoogte. Ze verzorgen up-to-date informatie via de website, het Tijdschrift voor Remedial Teaching dat vijf maal per jaar uitkomt, bijeenkomsten, workshops, seminars en cursussen. De LBRT is tevens een platform voor onderlinge contacten. De vereniging komt op voor de belangen van haar leden, vormt een gedegen netwerk en zorgt voor scholings- en opleidingsactiviteiten. De grootste uitdaging van de LBRT is zorgen dat de remedial teacher in het onderwijsveld als vaste schakel gezien wordt en blijft.

De oplossing

De grootste uitdaging van de LBRT is zorgen dat de remedial teacher in het onderwijsveld als vaste schakel gezien wordt en blijft. De LBRT is op professioneel vlak erg aan het groeien en ook de communicatiemiddelen groeien mee met deze positieve ontwikkeling. Denk hierbij aan een digitale nieuwsbrief in plaats van een ledenbrief. Een nieuwe website, een high standard CRM systeem en een online aanmeldsite voor scholingsactiviteiten.

Het resultaat

Sinds januari 2023 verzorgt Elma Media de exploitatie van de communicatiemiddelen van de LBRT: “LBRT heeft voor Elma Media gekozen omdat we zagen dat Elma op het gebied van onderwijs en begeleiding veel kennis in de markt heeft. We zochten naar een allround mediapartner die zowel acquisitie, vormgeving als productie voor haar rekening wil nemen”.

Lees hier meer over de samenwerking.