Dalton

Lanceringsdatum

2021

Frequentie

4x per jaar

Zoals dat geldt voor elke vereniging wil het bestuur van de NDV in nauw contact staan met haar leden. Dat zijn de scholen maar vaak ook afzonderlijke leraren. Een tijdschrift is daarvoor een belangrijk medium. DaltonVisie is het forum waar nieuwe ideeën voor het voetlicht gebracht worden en waar leraren van daltonscholen kennis kunnen nemen van elkaars praktijken. De NDV wil in de vereniging als geheel een lerende organisatie zijn waar niet alleen kinderen van en met elkaar leren, maar ook leraren van en met elkaar leren.

De vraag

Om het 90 jarig jubileum te vieren, wilde de NDV één van de edities van DaltonVisie omtoveren tot een jubileummagazine.

De oplossing

Met al haar creatieve ervaring en kennis, heeft Elma Media een frisse en moderne jubileumeditie ontworpen en een heusse ‘daltonglossy’ ontwikkeld.

Het resultaat

In november 2021 vierde de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) haar 90-jarig bestaan met een conferentie op acht locaties in het land. Op deze locaties werd de dubbeldikke versie van het tijdschrift DaltonVisie uitgedeeld en vervolgens verspreid naar de leden. Het format van de jubileumeditie wordt ook toegepast straks in volgende edities van DaltonVisie.

Lees hier meer over de samenwerking.